joi, 3 septembrie 2009

PF Patriarh Daniel - "Educaţia tinerilor si a copiilor este o arta, si nu una intamplatoare, ci cea mai insemnata dintre arte"


“Omul contemporan, prins în mreaja unei societăţi materialist-consumiste, a profitului imediat(…) reduce fericirea la câştigul material şi la existenţa biologică terestră, uitând de bogăţia sufletească a virtuţilor: iubirea de Dumnezeu, iubirea de adevăr şi de dreptate, de sfinţenie şi de viaţă veşnică.” – avertiza Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, intr-un cuvant adresat participanţilor la Congresul Naţional „Hristos împărtăşit copiilor”.


Conform spuselor Patriarhului Romaniei, “lucrarea Bisericii se deosebeşte esenţial de propaganda sau de campaniile publicitare ideologice şi comerciale pe care omul contemporan este silit să le consume zilnic prin mass-media”, în care viaţa umană este redusă la o creştere biologică, la o performanţă intelectuală ce urmăreşte insa doar câştigul material şi la o ideologie a “puterii” în societate.

Congresul, desfăşurat la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, în perioada 2-3 septembrie 2009, marchează astfel încă un succes în activitatea de revigorare catehetică parohială adresată educării copiilor în iubirea lui Hristos, trasand noi directii de abordare, dincolo de lupta cu “mentalităţile învechite în comoditate”.

Aşadar, “educaţia tinerilor şi a copiilor este o artă, şi nu una întâmplătoare, ci cea mai însemnată dintre arte”, continuă Întâistătorul Bisericii în acelasi mesaj, citat de Biroul de presa a Patriarhiei.
“Toate aceste adevăruri trăite de creştini demonstrează că adevărata cultură este intim legată de cultul Bisericii, în calitatea ei de comunitate vie, mărturisitoare şi rugătoare”, a incheiat Preafericitul Parinte, binecuvantându-i pe cei ce participă şi reuşesc în acest proiect educaţional, “cu o valoare incalculabilă - ca investiţie spirituală pe termen lung”.
”Bunul Dumnezeu să binecuvânteze pe toţi cei ce sprijină sau împlinesc această nobilă lucrare de catehizare şi de formare duhovnicească, astfel încât copiii şi tinerii Bisericii noastre să ajungă la bucuria exprimată de psalmist prin îndemnul: Gustaţi şi vedeţi că bun este Domnul! (Ps. 33, 8).” († DANIEL PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu